Doorgaan naar hoofdcontent

Leesautobiografie

In mijn jeugd werd ik niet heel veel voorgelezen, maar vanaf groep 2 heb ik dat weer ingehaald door zelf te lezen. Ik had mijn eigen boekenkastje, waar ik m'n niveau kon verhogen. Hiermee liep ik voor op de rest van de klas. In de andere klassen van de basisschool heb ik af en toe eens gelezen, maar ik weet hier niet meer veel van. Er werden bijna geen boeken voorgelezen, maar één leraar las voor, en vooral boeken van Roald Dahl. In groep 8 begon ik zelf wat meer te lezen, met als lieveling Kruistocht in Spijkerbroek en Aan de Bal. Aan de Bal ging over een jongen in Afrika, die heel goed kon voetballen. Zelfs zo goed, dat hij gescout werd en naar Nederland toe mocht. Toen zijn carrière afgelopen was in Nederland, ging hij weer terug om in Afrika andere kinderen te helpen met voetbal. Ik vond het echt een prachtig verhaal, alleen ik weet niet meer precies wat er allemaal gebeurde. Kruistocht in Spijkerbroek is een heel bekend boek, dat over een jongen gaat die naar het verleden reist. Hij maakt daar een kruistocht mee. In Italië is hij bijna slachtoffer van slavenhandel, maar hij weet te ontkomen. Uiteindelijk lukt het hem na 2 pogingen om weer terug te gaan naar het heden. Ik vond het een leuk verhaal om te lezen, en het is me nog wel wat bijgebleven.
In klas 1 heb ik van Kruistocht in Spijkerbroek een boekverslag gemaakt. In de eerste klas heb ik af en toe eens een boek gelezen, maar die zijn me niet echt bijgebleven. In klas 2 heb ik voor Engels Matilda gelezen, en in de les de film gekeken. Dit vond ik echt een super leuk boek. In de 3e klas heb ik voor Nederlands Haar Naam Was Sarah gelezen, en een boekverslag gemaakt, en ik vond dit echt een prachtig boek. Ik vond het wel jammer dat er in elk hoofdstuk tijdssprongen zaten, het maakte het iets moeilijker te lezen.
Sonny Boy vind ik het mooiste boek ooit, nadat ik het kortgeleden gelezen heb. Het Gouden Ei heb ik moeten lezen, maar ik vond het niet een geweldig boek. We hebben daar een toets over gehad, anders had ik hem niet gelezen.
Ik heb niet echt schrijvers die ik echt goed vind, ik lees een boek dat me leuk lijkt. Ik kan wel een top 5 van lievelingsboeken maken:
1: Haar Naam Was Sarah van Tatiana de Rosnay.
2: Otje, van Annie M. G. Schmidt. Dit boek heb ik in mijn jeugd heel vaak gelezen.
3: Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman.
4: Aan de Bal, Lieneke Dijkzeul.
5: Matilda, Roald Dahl.
Ik weet niet echt goed wat voor lezer ik ben, maar ik zie mezelf wel als een plezierlezer in vakantietijd. Tijdens schooltijd lees ik niet veel, alleen wanneer ik weet dat ik hem snel uit kan lezen. Ik wil een boek zo snel mogelijk uitlezen, het liefst in één keer.
Ik vind het niet echt leuk om hele besprekingen te hebben over mijn boek, ik sla niet veel van het boek op. Lange discussies kan ik niet maken met iemand, ik vergeet al snel wat er in stond. Ik herken mezelf soms ook in een boek, maar ik heb het tot nu toe twee keer gehad, in twee boeken in groep 7. (titel weet ik niet meer)
Ik heb nog geen exacte plannen gemaakt om iets te lezen in de vierde klas, maar ik wil in ieder geval wel weer meer lezen. Een boek die toevallig thuis ligt, of die ik tegenkom bij mijn Oma. Ik ga niet vaak naar de bieb, dus daar zal ik niet zo snel een boek vandaan halen. Ik wil ook nog boeken in het Engels lezen, om dat ook verder te ontwikkelen.

Jelmer Bloemhof

Reacties

Populaire posts van deze blog

IV, Arjen Lubach

Samenvatting Bron: http://www.scholieren.com/boek/12472/iv/zekerwetengoed , ik heb deze bron als basis gebruikt, niets is gekopieerd. Elsa Ruys, een bijna gepromoveerde wiskundige, wordt gebeld vanuit Nederland, terwijl ze op vakantie is met haar vriend en zoontje: haar vader is overleden. Ze neemt het eerste vliegtuig terug naar huis, waar ze opgehaald wordt door een man, die zich voordoet als politieagent. In de auto laten ze een beeldje zien, dat gebruikt is bij de moord. Maar omdat ze het beeldje vasthoudt, komen ook haar vingerafdrukken erop. Ze krijgt echter ook een brief, waar een aanwijzing op staat. Deze aanwijzing weet ze te ontcijferen, omdat ze dit gewend was van haar vader. Deze aanwijzing leidde hen naar Robin. Ineens krijgt Elsa in de gaten dat die mannen inderdaad niet van de politie zijn. Ze vluchten, en bellen nu zelf de politie. Ze gaan nu ook zelf naar het adres van haar vader. De politie is er al, maar omdat ze gebeld heeft, wordt ze ook als verd

Sonny Boy, Annejet van der Zijl

Sonny Boy Annejet van der Zijl Samenvatting Waldemar wordt geïntroduceerd als een goede zwemmer, die vaak de Suriname rivier trotseerde in zijn jeugd. Hij is één met het water, hij kent alle gevaren. (Dit hoofdstuk wordt aangegeven als proloog) In het eerste hoofdstuk wordt Rika geïntroduceerd. Rika is een vrouw, getrouwd met Willem Hagenaar, maar ze wil eigenlijk scheiden. De ouders hadden eigenlijk het huwelijk verboden, omdat zij katholiek was, en hij protestants. Na lang volhouden heeft ze toch mogen trouwen met hem. Omdat Willem bij Rijkswaterstaat werkte, hebben ze op verschillende plekken gewoond. Wanneer ze naar Goeree-Overflakkee verhuizen, is de maat vol bij Rika. Ze wil weer terug naar de stad, waar ze zich veel meer thuis voelt. Ze scheidt van Willem, waarna ze naar Den Haag gaat. In haar huis biedt ze een kamer aan, waar na een tijdje Waldemar intrekt. Waldemar wilde altijd al studeren in Nederland, en hij grijpt zijn kans wanneer zijn oude

Turks Fruit, Jan Wolkers

Turks Fruit Jan Wolkers Vooraf: Turks Fruit is een titel dat ik al heel lang wilde lezen. Het was een boek dat ik al vaak had gezien, en het sprak me aan. Jan Wolkers is de schrijver, en van hem wist ik dat hij een goede schrijver is, dus het kon niet anders dan een goed boek zijn. Er is ook een film van, en wanneer er een boek verfilmd is, geeft dat meestal aan dat het boek ook wel goed moet zijn. Hoofdpersonages: Het boek gaat over een kunstenaar (beeldhouwer), die de hele tijd in het ik-perspectief verteld. De ik-persoon heeft een relatie met Olga. Die relatie is tot stand gekomen door een lift. De ik-persoon vroeg om een lift, en Olga pikte hem op. Diezelfde dag hebben ze nog met elkaar gevrijd. Met deze gebeurtenis is de relatie tot stand gekomen, ze zijn uiteindelijk ook getrouwd. Tussen de eerste ontmoeting en het huwelijk zijn er nog wel dingen gebeurt. Ook de ouders van Olga hebben een rol in dit boek. De ik-persoon vindt de vader van Olga wel aardig, ma